söndag 31 juli 2011

Om att äta dessert

Igår kväll lagade vi crème brûlée med lakrissmak, den blev riktigt god - mortlad turkisk peppar i smeten samt ovanpå blandat med mörkt muskavadosocker som ju har lite lakritssmak i sig.

Jag gillar verkligen desserter och äter det ofta, jag tycker det passar in bra i min livsstil. Men då ska det vara riktiga desserter - som tar tid att laga och som känns ärofyllda att äta. De brukar vara intensiva i smaken och portionsstorlekarna är oftast små - men tillräckliga.

Igår åt vi kanske en deciliter var och jag sa efteråt "åh, jag skulle kunna ätit mer" men eftersom formen var just så stor och portionen var slut glömde jag bort det minuten efter.

Har jag däremot tillgång till en bytta billig glass att gräva ur brukar skålen bli betydligt mer full, av någon slags reflex antar jag. Samma sak med överfulla lösgodispåsar vs. några få dyra chokladpraliner.

Knack, knack, finns det något gott därunder?

1 kommentar:

  1. Insiktsfullt. OCh egentligen, vad mycket trevligare att njuta av goda, vällagade desserter än att moffa lösgodis. Att köpa några få smarriga praliner och också ett bra tips, istället för att sitta där med 200g mjölkchoklad som bara MÅSTE ätas upp...

    SvaraRadera