tisdag 23 augusti 2011

Magisk mat: pumpapuré

Ni vet att jag alltid är på jakt efter den där superingrediensen som är full av protein, vitaminer, mineraler och nyttigt fett men som inte innehåller allt för många kalorier.

Jag såg just ett avsnitt av The Doctors på tv där de pratade om pumpapuré. Det finns att köpa på burk i USA men inte här i Sverige vad jag sett, dock kan man göra det själv (vet inte om man kan få tag på pumpa året om här dock eller om det finns fryst?)


Liksom många grönsaker innehåller pumpa få kalorier och gott om fiber - men alla grönsaker går det inte att göra så mycket av. Blomkål används ju numera till att möjligt smaskigt och jag tror att pumpan har liknande potential!

I tv-programmet gjorde de nämligen pannkakor på puré av pumpa och det verkade väldigt gott. Mättnande var det också tydligen. 100g pumpa innehåller:
  • Kalorier: 26.0
  • Protein: 1.0 g
  • Fett: 0.1 g
  • Kolhydrater: 4.4 g
Jag ska översätta pannkaksreceptet senare då jag har tid, men vad tror ni? Ett projekt va?

7 kommentarer:

  1. Jag har just upptäckt pumpan och den är mycket riktigt lika fantastisk som blomkålen! Finns att köpa färsk på större mataffärer året om, jag köper min på ICA maxi. God att ugnsrosta som klyftpotatis, göra som pajbotten och att göra soppa på. Och så en miljon andra goda saker förstås. Mums!

    SvaraRadera
  2. Och sötpotatis!!! Har du testat sötpotatissoppa? Världsgott.

    SvaraRadera
  3. Josefin: Hoppas att vår ICA Kvantum bredvid har det också då. Låter riktigt gott att ha den som klyftpotatis!

    Emelie: Vet du, jag har varit sugen länge på att prova sötpotatis men det blir liksom inte av!

    SvaraRadera
  4. Emelie H (tidigare Emelie)23 augusti 2011 kl. 22:42

    Spännande med pannkakorna, vill gärna ha recept på det!
    Åt faktiskt pumpa idag, måste tipsa om receptet för det var så himla gott! http://www.alltommat.se/recept/Sesam--och-ingefarsrostad-pumpa-8904

    SvaraRadera
  5. Emelie: Det såg väldigt gott ut. Jag ska gå på jakt efter pumpa imorgon.

    SvaraRadera
  6. Det här vill jag veta mera om!!

    SvaraRadera
  7. Pumpapannkakor.. dessa ser ju fantastiska ut. http://alldayidreamaboutfood.com/2013/11/pumpkin-coconut-flour-pancakes-low-carb-and-gluten-free.html#comment-34472 tycker gott de kan börja sälja pumpapurée i livsmedelsbutikerna snart.

    SvaraRadera