fredag 30 september 2011

Udda nöje

Att gå på Ica Kvantum tidigt en fredag då butiken är nästan tom och personalen håller på att packa upp de allra mest färska varorna inför helghandeln. Det dignar av mogen frukt och färgsprakande grönsaker. Jag strosar i lugn takt och handlar bra mat till hela familjen. Meditativt som tusan!

4 kommentarer:

  1. Hej Elbe!
    Härligt vardagsnöje! Kul att du ska få träffa sjukgymnast också! Dina senaste inlägg har avslöjat var ni bor, men det gör ju inget när ni flyttar snart :D Sen får du vara mer hemlig igen!
    Jag har en fråga angående hunger. Ibland cyklar jag från norra djurgården till Örby i Älvsjö där jag har möten några gånger i veckan. Det jag undrar är vad är lämpligt att äta? Att cykla dit går bra, äter nötter och frukt eller keso, men på vägen hem blir jag ofta så hungrig att det gör riktigt ont i magen och kroppen viker sig. Trots att jag har ätit grötfrukost, ägg, mellis, lunch och mellis innan. Kommer hem och äter gröt med banan och valnötter, ägg och fullkornsmackor. Det tar cirka två timmar att cykla t&r. Totalt 36 km. Men hungern liksom fuckar upp mig. Gäller även annan träning, men det här är det mest extrema exemplet. Vad äta/göra? Jag vill ju fortsätta få resultat.

    SvaraRadera
  2. Hehe, skarpt, då du måste du ha kännedom om omgivningarna. Jag skulle ju kunna påstå att ICA K inte ligger nära men det gör det. Det gör inget, och jag har ju redan sagt att vi ska flytta till Bromma också. Bra gissat ;)

    Angående din fråga: Jag förstår inte riktigt när på dagen du cyklar, i förhållande till dagens måltider menar jag. Är det efter skolan/jobbet? Äter du ingen middag de dagarna, äter du bara mellanmål innan du cyklar och sen ett kvällsmål?

    Normalt, om jag ska träna hårt efter jobbet, så byter jag plats på eftermiddagsmellis och middag. Jag äter alltså en stor middag 16-17 och kvällsmål/mellis kring 19-20. Middag står man sig alltid bättre på och det gör att du inte heller är vrålhungrig efter passet - den energin ska du ju ändå bara sova på. Men det kanske du inte har möjlighet att göra.

    För även om du äter stor mellis innan så är ju mellis just mellis,till för att hålla hungern borta mellan större mål. Ibland kan det vara för lite mat att träna på.

    Om du inte kan äta middag innan, byt plats på målen ändå och ät gröten och ägg innan och keso och frukt efteråt. Gröten innehåller ju långsamma kolhydrater, idealiskt eftersom kroppen kan släppa ut energin bit för bit under cykelturen. Oroa dig inte för att du inte kommer få resultat. Keso och nötter i all ära men kroppen börjar förmodligen käka på dina muskler efter ett antal mil då.

    SvaraRadera
  3. Visst är det kul! :) Därför skulle jag aldrig vilja ha matkassar hem.

    SvaraRadera
  4. Jag tror att jag inte har tänkt på att det är träning och hur mycket kroppen ändå får jobba i två timmar, jag har mer tänkt att jag är ute och cyklar till ett möte t&r. Det är på eftermiddagarna så jag cyklar efter lunch, äter mellis när jag kommer fram, cyklar hem igen, äter ett till mellis för att jag är så satans hungrig och sedan middag och kvällsmål. Ska äta mer helt enkelt! För två år sedan innan jag blev gravid så brukade jag stanna och köra ett bodypumppass på gymmet bredvid mig på hemvägen (?!) Inte riktigt där än... Nu är det mer, ah-jag-vill-äta-och-sedan-ligga-ner-läge. Tack för ditt svar! Jag ska äta bättre innan och efter! Har bekanta som bor där jag tror att ni bor, det var flyttlådeinlägget, ica k samt några utomhusbilder som avslöjade dig. Gillar annars att du är hemlig! Det är mer spännande så!

    SvaraRadera