söndag 30 oktober 2011

Helheten

God kväll! Är det redan sent på söndagen? Helgen har rusat förbi och med den en hel del stress och sämre kostval. Jag har varit lat och inte planerat vilket lett till dåliga valmöjligheter och blodsockerbaserade beslut och framför allt alldeles för lite protein! PMS-veckan i intågande också...

Well, well, jag har kolhydratladdat så det heter duga i alla fall. Och därför, då familjen fikade i eftermiddags högg Mr in på en rejäl bit dajmtårta nöjde jag mig med en kanelkryddad latte utan ett uns av sötsug. Okej, nu älskar jag inte dajmtårta direkt men det är ändå en cool känsla det där, att kroppen säger "nej tack till socker, jag har fått så jag behöver hörru".

Då vi kom hem återställde jag helgens energibalans något med ett proteinrikt mellanmål och ikväll blir det ett nytt uppkok råris till resten av köttfärsbiffarna (gör ju alltid långpanna i ugnen med massor). Till det rivna morötter, tomater, hm vad mer kan köket uppbringa... röra till på turkisk yoghurt + kvarg och lite sweet chili-sås förstås.

Det är helheten som räknas, det tänker ni på va? Varenda litet mellanmål gör skillnad, varenda tugga ger dig möjlighet att skifta balansen i dagens ätande från "dåligt" till "bättre". En dag är aldrig "förstörd"!

2 kommentarer:

  1. Det är bra att bli påmind om att en enskild dag inte förstör vad man arbetar för. De senaste veckorna har jag haft bra koll på vad jag stoppar i mig under veckorna men på helgerna har jag gått helt loco och tryckt i mig mycket av diverse onyttigheter. Den här helgen har jag dock haft den mättnadskänsla som du beskriver ovan, jag har inte velat ha och inte heller velat ha bara för att. Mätt på socker deluxe. Det känns som balansen är tillbaka, vilket är otroligt skönt.

    SvaraRadera
  2. Exakt, det är först nu jag faktiskt fattar det och sköter det nästan automatiskt. Är så glad att jag funnit den där balansen så att jag inte behöver gå "all in" på skräpet.

    SvaraRadera