fredag 21 oktober 2011

Jag är bäst!

Så här glad kände jag mig efter gårdagens avslutade gladiatorpass. Det är alltid extra peppande då man stånkande och frustande rusar förbi andra motionärer mellan stationerna och ser att de tänker 'oj, där är någon som tränar på allvar' : )

P.S Kolla in mina Calvem Kleln's hihi... en skojpresent från svärisarna till Mr men det visade sig att en asiatisk large satt bättre på min rumpa : )

1 kommentar:

  1. Hej och tack för en superpeppande blogg!
    har följt dig i några veckor nu. Det är kul att läsa om någon som älskar att träna lika mycket som jag själv! :)
    Jag undrar om du skulle vilja kommentera mina tankar kring min träning, kanske kan du komma med lite tips om du har tid att svara!

    Jag är en sportig tjej! Har alltid gillar att träna. Var lång och smal som tonåring och blev modell. Jobbade som det i sex år och kämpade ständigt med att vara underviktig (vilket var vad branschen krävde) tappade glädjen i träning och maten. Fick bulimi. Tog mig ut ur bulimin och slutade jobba som modell. Gick då upp tio kg på två månader och har legat relativt stabilt där sen dess.
    Tiden efter att jag slutade jobba som modell har präglats av att försöka hitta en bra livsstil som håller i vått och torrt, när man är glad, ledsen eller stressad. Jag är student vilket innebär plugg, fest och ibland stressade tentaperioder. Jag tycker att jag delvis har kommit över tröstätandet vilket är skönt.

    Det senaste året så smyger sig trivselvikten på. Jag går långsamt upp i vikt och försöker alltid begränsa mitt kaloriintag under veckorna men faller oftast när det är fest, bakisdagar och under helgen.

    Nu är jag inte nöjd med min kropp. Jag gick upp för fort i vikt den sommaren tror jag. Jag trivs bäst med min kropp när jag är kanske fyra kilo lättare än nu.
    Jag faller på att jag äter hemskt mycket ibland. Det är inte som hetsätningsattacker (har haft sådana några år sedan). Det är mer att jag är trött, seg, bakis, uttråkad och tillåter mig själv att äta stora mängder godis och andra kaloririka livsmedel.

    Sedan juli har jag tänkt att "denna veckan ska jag börja" vilket jag också gör men sen kommer fester och annat som lockar mig att förstöra det jag har påbörjat. Resultatet är att jag går upp i vikt.

    Sedan två veckor tillbaka har jag laddat hem en applikation till iphonen i vilken jag räknar kalorier. Jag trodde aldrig jag skulle behöva göra det och hade hoppats på att slippa det men jag ser nu att jag kanske en gång i veckan får i mig närmare 5000-6000 kcal och det är ju klart man går upp i vikt då.

    Jag vill:
    -minska i storlek / får knappt på mig byxorna = obekvämt!!
    - hålla god form & kondis, men det tycker jag att jag har
    -inte ha "ätar" dagar (jag blir liksom nästan "bakfull" dagen efter, trött, seg, irriterad, illamående, ibland huvudvärk . drar ner glädjen i livet)

    Jag är:
    - rätt tajt och tycker egentligen inte att jag behöver mer muskler så jag försöker att bara träna styrka en gång i veckan men det är gött med styrka fast jag vill INTE få mer synliga muskler. Dessutom är de ju de passen man blir tröttast av jämfört med ex. step. Däremot vill jag få lite mindre lår, rumpa och helst plattmage. Ja, se ut som du! Du är skit snygg!
    - alla knäböj och biceps, som styrkan på pass oftast fokuserar på, oroar mig.
    - jag tänker att jag ska ta powerwalks innan frukost men nu under mörka höstmorgnar är det svårt.
    -försöker äta mkt grönsaker och nyttigt. Kan säkert få i mig mer protein, dålig på det. Tycker det är får tråkigt dock. Jag gillar inte kvarg, som alla äter nuförtiden.
    - har tagit till mig det du skrev om att äta lite godis för att minska sötsuget. Tror det fungerar :) får man lite är man inte lika benägen att äta jättemycket en dag bara för att man "får"
    -jag försöker att inte tänka på det här så mycket men det gör sig ständigt påmint av att kläderna sitter så tajt.
    -undviker helst att köra för "hård" bantning då jag ibland kan bli nedstämd och kanske kan falla tillbaka lite i bulimi-beteendet eller få en "ätarkväll" (som jag nu de senaste veckorna då insett är så otroligt kaloririka)
    - Slutligen vill jag inte att folk ska tro att jag vill gå ner i vikt. Jag har en del kompisar som är överviktiga och det känns att jag som normalviktig och med mina 181cm ser slank ut.

    Det hade varit jättesnällt och kul att få höra vad du tycker om min situation!!
    Hur ska jag träna?
    Ska jag ta PW innan frukost?

    Puss&Kram&Tack
    E

    SvaraRadera