söndag 9 oktober 2011

Recept x 2: Proteinmuffins samt lågkalorimuffins

Sådana här muffins passar perfekt som mellanmål, de är riktigt mättande. De är båda ganska fibriga i smaken efs de innehåller kruskakli. För mig är det perfekt eftersom jag äter mycket protein och det håller magen igång men alla gillar det kanske inte och om så är fallet, prova med till exempel mixade havregryn istället


Proteinmuffins med valnötter och banan (5st)

2 skopor chokladproteinpulver (jag använde BS Choccolate Almond) 2 dl pofiber 1 dl kruskakli 50g lättkesella 1 ägg 100g lågkaloriäppelmos (t.ex. Önos) 20g valnötter 50g banan 1 tsk bakpulver sötningsmedel om så önskas

Blanda de torra ingredienserna för sig, blanda sedan i allt utom banan och valnötter. Häll upp smeten i 5 större muffinformar. Skiva bananen (2 skivor/muffin) och krossa nötterna, stoppa i innan gräddning. Grädda i 175 grader, 20-25 minuter.

Protein 45%, fett 25%, kolhydrater 30% 1 muffin = c:a 120 kcal (protein, fiber, vitaminer, mättande!)

Lågkalorimuffins med bananchokladsmak, utan sötningsmedel (5st)
2 dl dinkelmjöl 1 dl kruskakli 50g lättkesella 1 ägg 100g osötat äpplemos/puré (kolla barnmatshyllan!) agavesirap efter smak 1 tsk bakpulver 1/2 banan 1-2 msk kakao

Blanda de torra ingredienserna för sig, blanda sedan i allt utom bananen. Häll upp smeten i 5 större muffinformar. Skiva bananen (2 skivor/muffin) och stoppa i innan gräddning. Grädda i 175 grader i 20-30 minuter beroende på hur kladdiga du vill att de ska vara inuti.

Protein 20% fett 10%, kolhydrater 70% 1 muffin = c:a 90 kcal (protein-, vitamin- och fiberrika, för mer fett blanda i t.ex. nötter i smeten)

Den här sista varianten kom till lite på chans; jag ville göra något utan proteinpulver, och så var baksmöret nästan slut så jag använde barnmatspuré som ger en söt smak och bra konsistens ändå. De passar utmärkt att låta kidsen mumsa på vid fikat!

Mr Protein on the left.

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Det proteinpulvret jag har klarar sig inte i ugnen, gissar att det är så med alla protein utom de som är gjorda för bakning! Jag mailade Gymgrossisten och frågade nämligen..
    Lite tråkigt om man tror att man har gjort nåt med massa protein i och så visar det sig att det inte alls är det!

    SvaraRadera
  2. Jag testar detta nu men det är ju inget smet precis!! Det är mer som chokladboolssmet. Det flyter inte alls.:(
    Saknas det nåt i receptet tro?
    /Ann

    SvaraRadera
  3. Ann? Recept nr 1? Det blev geggigt, jag fick klicka i det. Recept 2 ska flyta. Prova det i ugnen ändå!

    SvaraRadera