lördag 15 oktober 2011

Skönhetssnack


Beata (som skriver en mycket fin blogg) frågade om mitt läppstift och jag tänkte att det var dags för lite beauty buzz. När det kommer till skönhet och utseende ringer alltid de äldres uttryck i mina öron, att så länge man är 'hel och ren' så är mycket vunnet. Och det stämmer ju, prydliga kläder på en rentvättad kropp framhäver även fördelarna hos den som dragit en nit i det genetiska lotteriet så att säga...

Ett uttryck som jag nog använder lite för mycket, både i tanken och högt, är fräscht eller fresh. Men det är så jag vill att ungefär hela livet ska vara. Det finns ingen godare doft än nyduschad mansnacke eller rena, krispiga bomullslakan, jag gillar färska frukter och grönsaker och jag är ständigt ute på en galen jakt efter den produkt som ger huden ett perfekt, fräscht utseende. Det handlar inte om att se ung ut, utan att vara fräääääsch :)

Eftersom jag är småbarnsmamma och behöver snabba rutiner sminkar jag mig ganska lite till vardags (men gärna desto mer till fest). Jag är lyckligt lottad med naturligt mörka bryn och fransar och klarar mig utan mascara till vardags, det gör ju ganska så mycket för det där vakna utseendet.

Jag är en OCM:are när det kommer till hudvård men ärligt talat är det nog min livsstil i stort som gjort de största undren för min hud. Träning och svett, dusch och bastu som rensar porerna, bra mat och gott om cirkulation. Får sällan finnar nuförtiden, yey! Om det är fest och huden behöver lite hjälp finns det en Eco Foundation (mer som en färgad dagkräm tycker jag) i serien Oliva som är fantastisk, den ger en übersnygg glow utan blänk och man känner sig inte som om att man har ett tjockt täcke över hela ansiktet.

Min enda 'inte utan min'- är concealer för mina mörka ringar under ögonen (H&Ms egna!). Good days syns de inte allt för mycket (eller då jag är solbränd, vilket jag i och för sig sällan är). Men jag gillar att fejka bränna och går använder hinkvis med BUS året om (hoppas ingen om tio år upptäcker att det är gravt cancerframkallande, gulp), Apotekets är bäst. Och så Åhlens Å Shimmering Lotion på det (bästa skimret, inga stora glitterpartiklar utan bara glow - fresh ;) så kan man gå barnbent året om på gymmet. Snyggast glöd får man förstås av ett svettigt träningspass men om ett sådant inte inträffat och både rosighet och bränna måste fejkas är NARS solpuder/rouge-kombo i färgerna Laguna/Orgasm amazing (tack M som köpte hem till mig från USA nyligen!)

Håret mitt tvättas numera med no poo (bara balsam) och då är det Neutral som gäller, doftfritt. Om jag vill dofta gott får jag använda parfym istället, favoriten är Kenzo Amour samt (you guessed it) de flesta i Clean-serien. Jag är dock på jakt efter en 100% naturlig doft. (Bloggen Naturligt Snygg har lärt mig mycket om naturlig skönhet.)

I övrigt är jag en nagellackjunkie (men småbarn + träning förstör snabbt manikyren) och har ett 20-tal lack, alla av favoritmärket Essie.

Tänderna som Beata också ville byta till sig får sig en dust av lätt blekande Whites strips någon gång om året för att de där kaffefläckarna ska ge med sig, så enkelt är det med det. Och läppstiftet är Loréal i färgen Magnetic Coral nr 373, korallrosa är ju som ni kanske märkt på mina kläder min favoritfärg.

7 kommentarer:

  1. TACK för länkning och beauty-buzz, me like! Läppstiftet ska jag kolla in imorgon när stora tjejen och jag drar till stan. Men du, barnbent - är det när man har skrubbsår på knäna och blåmärken lite varstans? För i så fall skippar jag nog den lotionen ;-).

    SvaraRadera
  2. Tack för tipsen och inspirationen!!

    SvaraRadera
  3. Jag vill gärna höra mer om no poo. Jag körde det ett tag men sen av någon anledning började jag med schampo igen. Vad var anledningen till att du slutade? Hur var ditt hår före och sen efter? Frågor frågor. Gillar din blogg starkt förresten. Hittade den via Beata som jag hittat via Olga. Är Olga kund. Trevlig söndag!

    SvaraRadera
  4. Jättebra inlägg, tack för det! Har själv alltid haft ganska "snäll" hud men denna höst vände det plötsligt, helt från ingenstans, och det har gjort mig mycket ledsen och uppriven. Det som hänt är att jag fått märkliga utslag runt ögonen, det kliar och svider. Jag misstänkte att det kanske var en ny concealer jag provat så jag slutade genast med den och gick tillbaka till mitt gamla som jag använt i flera år och aldrig haft problem med, men det blev inte bättre. Nu har jag fått specialkräm från läkaren och håller tummarna att det ska försvinna, jag har också investerat i en ny puderconcealer från Bare minerals (kan rekommendera det märket!) och är så tacksam för dina tips, är väldigt inne i att hitta eko/naturliga produkter nu, ska testa Oliva produkterna och det där med OCM lät ju himla spännande också.

    SvaraRadera
  5. Tack för skönhetsinformationen! :)

    SvaraRadera
  6. Creed finns på nk, 100% naturlig parfym som sitter i under hela dagen. Bäst öar röst. Dyr iofs, men väl värt det.

    /Katti

    SvaraRadera
  7. Emma L: Jag började med no poo eftersom jag har en hårtyp som jag har hört ska gynnas av det (tjockt, halvlockigt och frissigt) samt att jag ville dra mitt strå till stacken och inte använda sådana starka produkter som inte är bra för miljön.

    Anonym: Ojdå, hoppas verkligen att du kommer till rätta med det. Tveka inte att träffa fler läkare, vissa är helt bakom flötet alltså när det kommer till hudproblem.

    SvaraRadera