måndag 7 november 2011

Frågestund: Go go go!

Vad som helst. Försök att inte skriva för långt bara! Från nu tills imorgon bitti. Kör!

FRÅGESTUNDEN ÄR AVSLUTAD!

21 kommentarer:

  1. Du har ju lagt upp en tjockisbild där du väger 80kg. När är den tagen? Och så undrar jag hur du förändrade din livstil då du gick ner från 80kg?

    SvaraRadera
  2. Efter en 4 veckor lång formtoppning i september gick jag ner ca 3 kg, från 68 till 65 kg till mina 173 cm (jag är 18 år). Jag är alltså på inga sätt underviktig! Men iallafall så är min mens försvunnen sedan augusti, och nu börjar jag bli lite orolig. Vad ska jag göra? Tacksam för svar :)

    SvaraRadera
  3. Jag tränar varierat cirka 4-5 ggr i veckan och försöker även hinna med morgonpromenader. Är strikt i kosten till den mån jag känner är rimligt för att samtidigt kunna njuta och inte begränsa mig alltför mycket. De senaste tiden har dock mina mått ökat vilket känns orimligt. Vad gör jag för fel. (Är nöjd med min storlek, men vill minska min fettprocent).

    SvaraRadera
  4. Din blogg är kanon! Både rolig, inspirerande och "matnyttig" :-) Jag har bestämt mig att nu efter barn nr 3 ska jag få (och behålla) den kropp som jag vill ha och jag tänker inte "nöja" mig med att nästan vara där. Efter en tuff graviditet med en himla massa xtrakilo så börjar jag har jag "bara" 10 kg kvar men nu börjar det gå trögt. Jag skulle vilja kolla mig själv på hur mycket jag äter och fördelningen proteiner, fett osv. Har du tips på enkla och bra program?

    SvaraRadera
  5. Hej Elbe, först vill jag tacka för en fantastiskt inspirerande blogg. Har blivit lite beroende av din blogg faktiskt ;-). Det jag undrar över är hur mycket du 'fuskade'/körde fria måltider under din formtoppning? Jag har lite av en päronformad kropp och tror att jag egentligen inte kan äta nåt socker överhuvudtaget för att jag ska kunna se reslutat (även om jag nu håller mig till någon enstaka gång i veckan). Vad är din erfarenhet av huruvida man lagrar fett eller inte(från kolisar)beroende på vilken kroppsform man har? Och sen undrar jag om du märker skillnad på kroppen beroende på vilket prev medel du använder (P-piller, hormonsprial etc. Om du nu har använt av hormonella medel vill säga).
    Tack igen för en superbra blogg, cant get enough!
    Kram Linda

    SvaraRadera
  6. Älskar din blogg!! berätta gärna kort om ditt kost- och träningsupplägg under din formtoppning! Eller länka till det inlägget, hittar inget om träningsupplägg nämligen. beachen väntar mig i januari och jag vet att det döljer sig en hel del muskler under mitt lilla hull! Hjälp mig att komma igång.. På allvar! TACK =)

    SvaraRadera
  7. Om man är ute efter den magiska kombinationen bränna fett och bygga muskler samtidigt - hur skulle du då äta efter tex crossfit och kb-tabata? Protein efter 1h som efter löpning tex eller snabb kolhydrat och protein direkt efter passet som efter ren styrka? Eller något helt annat? :) tack Elbe!

    SvaraRadera
  8. Jag har undviker godis/bakelser helt och hållet på vardagar och tillåter mig istället att äta det på helger. Dock så blir det så att jag mer eller mindre frossar i mig onyttigheterna. Har du några tips som får mig att njuta av det lite mer osunda på helgerna istället för att kasta i mig det..?

    SvaraRadera
  9. Vad är ditt bästa tips för att peppa iväg dig själv till träningen de där dagarna du hellre ligger i soffan? Du vet när inspirationen tryter lite..

    SvaraRadera
  10. Jag gillar din blogg, snygga bilder! Undrar hur mycket tid du lägger på bloggen varje dag och vad som inspirerar dig.

    SvaraRadera
  11. Hei, først og fremst takk (igjen)for en suuuper blogg. Jeg lurer på hva du føler at du forsaker med det treningsnivået du holder nå... du har jo sagt selv at du har en opplagt fordel som kan trene på dagtid der vi andre må jobbe..men har du "nok" tid til venner, samboeren, relaxtid osv... OG: du har vært inne på tema spiseforstyrrelser.. er det noe du føler du har kontroll på nå eller er så mye fokus på kropp og spise "rett" stressende?
    Siri

    SvaraRadera
  12. Kan vi få se lite dagens outfit-bilder som inte är träningskläder? Jag är inne i en extrem nya-kläder-craving-period och är så nyfiken på hur alla mina pepp-bloggare klär sig när de inte har träningskläderna på...

    SvaraRadera
  13. Din blogg är faktiskt den bästa hälsobloggen out there just nu. Den har blivit lite som knark för mig, sista jag tittar på innan jag somnar. Beroendeframkallande! Fortsätt i samma stil! Okej, jag undrar vilket som är ditt favorit fitness-kvällsmål? Favorit bland proteinpulver? Jag ska precis opereras (endast för ytans skull) och måste tänka extra mkt på maten då jag inte kan träna på 3-4 veckor. Hua! Hur skulle du tänka?

    SvaraRadera
  14. Hej elbe! Helt underbar blogg, keep up the good work! Det jag undrar handlar om Proteinpulver. Vilket tycker du att man ska ta? Vassle eller Kasein? jag vet redan att man tar vassle direkt efter träningspasset och kasein är som ett mellanmål/kvällsmål, men om man vill bygga snygga muskler och få bättre resultat som tjej (och gå ner i fett). vad tycker du då att man ska ta ?

    Kram!

    SvaraRadera
  15. Hur har din "träningskarriär" sett ut historiskt? Var du t ex hästtjej eller fotbollstjej är du var yngre eller har träning kommit in i ditt liv sent?

    SvaraRadera
  16. Hur ser träningsvanorna ut för din man/sambo? Hur lång är du?

    SvaraRadera
  17. Bästa Elbe med finaste bloggen!

    Tre frågor:
    1. Din och Mr's relation framstår som så jämställd och rättvis. Vad är knepet och ditt bästa jämställdhetstips?
    2.Vad uppmuntrar du att din kotte lär sig?
    3. Respektive vad vill du helst att han inte lär sig för mycket av?

    Tack och kram

    SvaraRadera
  18. Hej igen Elbe! ;)
    Hur många timmar lägger du på träning per vecka?

    SvaraRadera
  19. Hej och tack för den bästa bloggen.

    Jag har lite funderingar kring vila. Upptäckte att när jag hade tagit det lite lugnare ett tag så gjorde jag stora framsteg både inom löoningen och på gymmet i styrka. Jag tycker dock om att träna/ vara aktiv och har svårt att vila som jag borde. Det jag har gjort ett tag är att byta ut några löppass mot powerwalks istället. Är inne på att jag kanske behöver lägga upp träningen i olika block, typ fokus på styrka ett tag. Sen löpningen etc. Vad är ditt råd? och hur mycket vila tycker du att man behöver. // K

    SvaraRadera
  20. Hur bra självförtroende skulle du säga att du har? Tycker du till största del och oftast om dig själv? Har du några tips för att förbättra självförtroendet och självkänslan?

    Älskar din blogg, du är underbar!

    SvaraRadera
  21. Hej...

    Hamnade här med en fralla hängandes i mungipan. Borstade bort smulorna när jag började läsa din blogg and I have to say.. Den är ju helt fantastisk! Att någon har lyckats inspirera mig trots att jag är höggravid är fan ta mig ett mirakel och jag hoppas du inser att det är ett enormt ansvar som härmed vilar på dina axlar. Nu till min fråga:

    Hur äter du? Kommer man att kunna gå ner sina graviditetskilon och ändå äta fullkornsris? I dagsläget äter jag 1 dl ris (aldrig mer) men all den här hetsen om att man inte ska stoppa en kolhydrat i mun gör mig förvirrad!

    SvaraRadera