torsdag 17 november 2011

"...jag är mamma också"

Idag blev det en kaseinshake på minimjölk och en näve sötmandlar till frukost. Mer hanns inte med, det är ju inte bara träningsväskan som ska packas då man har familj. Förutom att byta om till träningskläder nästan varje morgon och packa nycklar och plånbok, mobil, skor, vattenflaska, viktkort, eventuellt ombyte, handduk och hygienprylar måste även en skötväska med vatten, frukt, napp och snuttefilt, blöjor och ombyteskläder packas. Och sen ska allt detta med och ut genom dörren, nej visst ja först ska kläder, täckbyxor, skor, fleecetröja, jacka, vantar och mössa på min lilla skyddsling och sen ska vi två plus all packning ta oss ned tre trappor till barnvagnsrummet... Det är en lite pre-träning i sig kan jag säga, svetten lackar : )

Nu styrketräning på älsklingsgymmet och sen jobb jobb jobb. Nej först förstås ett besök hos sjukgymnasten, min rygg krånglar tyvärr mer än jag vill erkänna... går på Ipren och Voltaren lite överallt just nu : /

5 kommentarer:

  1. Haha, ja, pust, jag känner igen det där! Nu när jag är hemma med minitrean så har jag faktiskt överlåtit lämning på förskola/skola på Älskling..

    Men hämtningen är min. Precis före mellanmålet, om du förstår hur jag menar ;)

    Jag önskar att vi bodde på markplan. Men samtidigt så är det ju nyttigt med alla de där trapporna och bärandet av barnen :D

    Hoppas din rygg blir bättre snabbt!

    SvaraRadera
  2. Jag är lite förvirrad, du har kanske skrivit om detta tidigare men... är du föräldraledig eller jobbar du? Packningen till barnet tydde på föräldraledig men sen skrev du att du skulle jobba. Vad jobbar du med eftersom du kan träna förmiddag varje dag nästan? Förvirrad... ;)

    SvaraRadera
  3. Ealina: ojoj, hungriga barn på hemväg är inte att leka med :)

    Kevlarsjäl: Jag frilansar inom media. Jag jobbar ibland massor och ibland ganska lite, som det är i frilansbranschen.

    Så jag lämnar och hämtar i princip varje dag och på så sett kan vi låta kotten gå korta dagar, 9-15, på förskolan. Jag tränar förmiddag, jobbar några timmar eftermiddag men föredrar att sitta och jobba på kvällen. Antingen jobbar jag sent (23-02 brukar vara min primetime och eftersom Mr går upp med kotten har jag oftast sovmorgon) eller så jobbar jag från 17 och framåt och då stänger jag in mig i arbetsrummet och låter resten av familjen härja fritt utanför. Så timmarna går ihop men familjen går lite omlott ;) Packningen till barnet är sådant som behövs på förskolan!

    SvaraRadera
  4. Aha! Tack för svaret. Då är jag med. Blev bara förvirrad av packningen till förskolan. Vi har nappar som alltid finns på förskolan, blöjor och frukt står de för. I min värld var det mer packning för att du skulle iväg själv med barnet (förstår du vad jag menar). Men alla förskolor är såklart olika.

    SvaraRadera
  5. Hehe. Självklart finns nappar, blöjor och frukt på förskolan. Men vi behöver även frukt på hemvägen, blöjor är alltid bra att ha ifall det sker en olycka utanför förskolans väggar och napp och snuttefilt kommer ofta till pass då vi drar ut på äventyr direkt efter förskolan och kommer hem nära läggdags. Så jag tror de är rätt lika ändå ;)

    SvaraRadera