måndag 21 november 2011

Vad gör Elbe egentligen?! Om mitt (mina) jobb!

Som jag skrev tidigare är det ju alltid intressant att se hur andra (särskilt andra mammor eller för all del de som tränar massor) får ihop vardagen. Jag berättar ju inte allt om mig själv som ni vet men jag har märkt att det blivit lite hackigt och svårt att veta vad jag ska skriva när jag ska hit och dit på jobb så därför tänkte jag förklara lite mer ingående.

Främst så arbetar jag som frilans, inom media. Jag har ett väldigt kreativt och roligt yrke - mitt drömyrke! Dock så är det instabilt - pengarna kommer in ibland i stora klumpsummor och ibland inte alls samt att det innebär tider som ibland är svåra att passa ihop med familjelivet. Visst, jag är superflexibel och kan träna när jag vill och hämta och lämna tidigt på förskolan, men samtidigt kan jag ibland behöva arbeta sent in på natten mot en deadline, i perioder jobba många timmar och vara tillgänglig på mail och telefon samt kunna tacka nej till snabba jobb och börja jobba nununu.

Hittills har det gått att pussla ihop ganska bra, frilansandet, familjelivet, fritiden. Men sedan nu i höst har jag haft planer på att sluta frilansa och istället göra samma saker anställd på ett företag. Dels av orsakerna ovan men också dels för att vi i årsskiftet ska få alla papper klara med vår nya lägenhet och banken vill ju gärna se ordet "anställd" i skrift för att känna sig trygg.

Jag är ganska kräsen med var jag hamnar, vill verkligen att det ska vara ett riktigt toppställe och något sådant jobb har jag inte fått än även om jag har många löften på fickan. Nu så vi får se vad som händer framöver! Jag har ju frilansandet så länge.

Men så var det detta med banken och stabiliteten... Och deadline för lägenhetsköp som närmar sig. Därför har jag tagit ett extrajobb, några timmar i veckan. Jag har en favoritbutik nära där jag bor, jag gick dit och frågade om de behövde folk. Det gjorde de. Så där kommer jag jobbar 15-20 timmar i veckan. Att stå i butik är inte precis mitt yrkesområde (det är något jag aldrig gjort förut) men skulle jag söka extrajobb inom precis min egen bransch är det sådant jag redan har: frilansuppdrag.

Butiken har inriktat sig på inredning och design, något som ligger mig varmt om hjärtat både personligt och professionellt, så jag hoppas att det blir kul. Och lite extra klirr i kassan är ju aldrig fel. Jag har inga raster att äta på och står och går hela tiden, så måste fundera på hur jag ska lösa detta med kost och träning då jag inte längre alltid är min egen herre ; )

4 kommentarer:

  1. Åh, vad kul att få veta lite om det du gör! Jag skulle gärna vilja frilansa lite, men jag förstår att det kan kännas lite för oregelbundet ekonomiskt.

    Själv är jag hemma nåt år till med min lille trea. Sedan blir det att söka jobb. Även om jag faktiskt inte ens vet vad jag vill göra, mina 32 år till trots. (Eller _på grund av_ kanske?)

    SvaraRadera
  2. Intressant att läsa!! Kul med butiksjobb också, kanske har du personalrabatt :-)

    SvaraRadera
  3. Ealina: Men det låter ju spännande :) Världen för dina fötter!

    Beata: Jamen jag har ju det faktiskt ;p

    SvaraRadera
  4. Dyktig du er som står på med ulike jobbprosjekter og tjener penger til "familien AB"; dom allrafleste av oss måste jo (tyverr) bare det...! Respect:D
    Siri

    SvaraRadera