måndag 12 december 2011

Calling all malmöiter, göteborgare och stockholmare!

Ni som bor i någon av dessa städer eller har besökt dem: Ge mig tips på hälsosamma matställen!

Det kan vara allt från finmiddag till jobblunch till helgfika. Fräscht, nyttigt, anpassningsbart... vad helst ni definierar som hälsosamt. Och - viktigt - skriv vad och varför.

13 kommentarer:

  1. Jag som bor i Stockholm älskar Blueberry! Bra för fika, lunch & mellanmål. Är förälskad i deras smoothies som ger en riktig hälsokick! Finns allt från vanliga med t.ex. äpple/apelsin/jordgubb till varianter fullproppade med nam nam som rå kakao/chokladpasta/banan/havremjölk och honung.
    Gå dit :D

    SvaraRadera
  2. Organic Green
    Rehnsgatan 24
    T-Rådmansgatan
    (Handelshögskolan)

    Budgetpriser och frukost, lunch, middag.
    Det är fresh, ekologiskt, veganskt, gott och toppen for yummy mummys!

    SvaraRadera
  3. Yogayama för helt ok raw food-inspirerad mat. Lite dyrare, hit&miss, men ibland gudomligt gott! + att det går att yoga innan.

    Jungfrugatan 8. T-bana Östermalmstorg

    SvaraRadera
  4. Och ja just det, Yogayama gör frukost, brunch, lunch och fika

    SvaraRadera
  5. Svarta lådan i Skrapan, Götgatan. Brukar köpa efter-tränings-mellis där. Inte så himla avancerat: keso med frukt och nötter, kvarg med bär etc. Kanske inte så himla speciellt, men väldigt trevligt att kunna ta en fika och få sig ett nyttigt mellanmål. Det är inte på många ställen man kan det. Det ser ut som de har rätt ok mat också, med nyttiga kolisar och inte bara en trist pastasallad av vit trist pasta.

    SvaraRadera
  6. Åh, måste ju bara tipsa om Govindas i Malmö. Kan finnas i Götet också. Helt underbar vegetarisk och hälsosam mat med en touch av Indien. Trevlig personal och man blir lätt mätt, inte som av en tjock köttbit direkt utan bekvämt och härlig känsla. Även för mig som ofta har ont i magen. TIPS!

    SvaraRadera
  7. Slimfood i nordstan! Du får plocka din egen sallad och dom har en heeel del att välja på! Alltid fräscha grejer också, sen får man såsen i en separat burk och så får man välja mellan bröd eller äpple. Och vatten till. På deras hemsida har de också skrivit ut kalorimängden på alla deras sallader.

    SvaraRadera
  8. Salads and smoothies i Malmö (http://www.saladsandsmoothies.se/meny_intro) jätte fina råvaror, får välja själv vad du vill ha i din sallad/smoothie. jätte gott, nyttigt (beroende på vad du väljer), du blir mätt och det är helt OK i pris. har även anpassade frukostar (:

    (enda negativa är att det inte är så mysigt att sitta där - men dom har takeaway som är suverän)

    SvaraRadera
  9. Salladsbaren Paprika, finns bland annat i nordstan. Min favvo är deras mixa-egen-sallad, där man får blanda en kolhydrat med tre egenvalda proteinkällor och valfri sallad. Fräscht och gott!

    SvaraRadera
  10. kan inte Du ge mig ett bra recept på nyttiga köttbullar såhär till julbordet? :)

    SvaraRadera
  11. Håller med Alexandra om att Salads&Smoothies i Malmö är grymt! Ligger på Kalendegatan nära Stortorget. Näringsvärden finns på hemsidan. Prisvärt också, sallader 45-60, smoothies 25-30 om jag minns rätt!

    SvaraRadera
  12. En Deli Haga i Göteborg där du själv väljer vad som ska finnas i ditt libabröd/tallrik, massa goda nyttigheter från Turkiet. Mycket gott! http://www.endelihaga.se

    SvaraRadera
  13. Göteborg på dan: Picadeli. jobblunchställe. ligger på kontorsställen som tex lindholmen. En ovanligt fräsch salladsbar med bra proteintillbehör. Tidigare nämnda En deli i haga är fin om man är i stan.

    Göteborg på kvällen: Hagabion. Riktigt bra vegetarisk mat för alla. Deras köttfärslimpa av svamp är grym, eller blomkålssoppan med sallad och surdegsmacka!

    SvaraRadera