lördag 24 december 2011

For life

Asch, tappade humöret lite så här på julaftonskvällen, allt detta planerande och förklarande som min livsstil ändå innebär, som orsakar krockar så här på bortaplan. Maten är väl det tuffaste men även träningen. Imorgon bitti har jag planerat in ett gympass. Och att planera in det innebär inte bara att göra en kråka i kalendern. Utan att tänka efter hur det blir med barnet (i det här fallet - Mr har sovmorgon, så då är han pigg och redo att köra då lagom tills jag ska dra), planera mat (väldigt sparsamt med protein i det här hemmet och jag har inte pulver med mig, det tog slut). Kolla upp ställe som är öppet (ett gym fanns) och packa träningskläder. På den sista punkten gick jag bet - den svettblöta hög som jag cyklade i igår tänkte jag slänga i maskinen - men det finns ingen maskin sen ma & pa flyttat till lägenhet.

"Pappa, jag behöver använda tvättstugan".
- "det går nog inte nu"
- "men vadå, vem tvättar klockan åtta på julafton, det är säkert ledigt!"
- "nä det blir ingen tvätt på julafton det hörs genom golvet, varför måste du tvätta? Tvätta imorgon, stugan öppnar 08."
- "Men jag måste ha kläderna torra och på mig senast nio, helst innan för då öppnar gymmet."
- "Men dom kan du ha en gång till."
- "men dom är alldeles genomblöta av svett"
- "lägg dom på elementet!"
- "pappa, det går inte!" (u know, efter ett svettigt cykelpass på plastsadel känns inte brallorna helt fräscha...men det drar jag helst inte för pappa).

Så. Jag tvättar dem i badkaret. Med en fläcklösarspray eftersom tvättmedlet är i tvättstugan. Står där böjd och rör på julafton. For life, eller vad sa vi...?

12 kommentarer:

  1. Go Elbe, go!!
    Ingenting kan stoppa oss här inte ;)

    SvaraRadera
  2. Men så skönt när frustrationen rinner av dig i takt med att du svettas ner dina nytvättade kläder! Nog kan omständigheter ställa till det men kudos för att du inte ger upp!

    SvaraRadera
  3. men gud, lugna ner dig. exakt alla har inte exakt din livsstil. kanske kan man kompromissa en dag om året?

    SvaraRadera
  4. Håller med brita, inte för att låta negativ alltså. Men det skadar väl inte att "offra" en eller två dagar- eller en vecka? Du kommer ju komma tillbaka till dina rutiner sen, några dagar kommer ju inte förändra hela din livsstil, vikt osv för alltid :P Förut tyckte jag det var jobbigt att resa, för då kunde jag inte träna och äta som jag gjorde annars. Men nu har jag lärt mig att skita i allt ibland för att kunna slappna av och njuta av stunden- jag kommer ju tillbaka till mina rutiner sen.

    SvaraRadera
  5. Jag skulle gjort som du. Men blivit irriterad på att bli ifrågasatt. Bara att stå ut.

    SvaraRadera
  6. Det är väl ingen brist på protein när du har massa julmat i huset?

    SvaraRadera
  7. Jon: Nja det mesta är slut, kladdiga prinskorvar känner jag inte för till frukost.

    SvaraRadera
  8. Elbe, man lär sig alltid nåt eller hur? packa två set gymkläder nästa jul ;)

    SvaraRadera
  9. Jamen precis Emma Jo! It's a process.

    SvaraRadera
  10. Jag tycker att alla ska få leva så som de känner att de mår bäst av! Det bli fel om man behöver "stimma runt" och vara besvärlig med de övriga i familjen såhär i julhelgen. Men om man kan lösa sin mat och sin motion utan att klappa alla andra mothårs så är det ju bara att köra på.

    SvaraRadera
  11. hahah det var bland det roligaste jag har läst tror jag! heja dig som stod på dig!

    SvaraRadera
  12. Förstår vad du menar. Förra året räknade jag kcal, ja även på min födelsedag. Jag åt tårta, vad mer vill folk? Att jag ska äta så mycket så att jag får ont i magen?

    Det är inte bara en gång om året. Det är helger hela tiden, födelsedagar, bröllop,osv.

    SvaraRadera