söndag 18 december 2011

Första julbordet avklarat!

Igår så lagade jag som sagt sallad till 14 personer (även om det kan tänkas att salladslotten föll på mig på grund av mitt hälsointresse så var det faktiskt en slump :) Mr bakade sitt berömda julbröd som ska vara i ugnen 3 timmar. Jag gjorde en salladsbas med körsbärstomater, sugar snaps, gurka, avokado, solrosfrön, valnötter och saffrans/whiskeydressingen. Sen tog jag med två krukor sallad och blandade i på plats. Jättegott! Annars åt jag massor av ägg med majonäs, köttbullar (gjorda på grädde, otroligt goda), lax, och gubbröra. Någon potatis och prinskorv slank också ned men jag tyckte inte de var så goda så jag ville inte slösa plats i magsäcken som kunde fyllas med köttbullar ; )

5 kommentarer:

  1. Ah, köttbullar är nog bland det absolut bästa på julbordet. Om de är hemgjorda. Själv gjorde jag älgskavsgryta igår, så himla gott.

    SvaraRadera
  2. Åh, julbröd som ska vara i ugnen i evigheter låter gott! Kan vi inte få ett recept? ;)

    SvaraRadera
  3. Julbrödrecept vore toppen! Sugen på att testa nåt riktigt smaskigt! Please? Och gärna den där dressingen med whisky och saffran?

    SvaraRadera
  4. Åh, det kan ni få men jag måste påpeka först att det inte är ett Elbe-recept och alltså innehåller mer traditionella brödingredienser. Men det är verkligen fantastiskt gott!

    SvaraRadera
  5. Salladen lät riktigt smarrig och dressingen lät än godare! Antar att du gjorde succé!? :)

    SvaraRadera