torsdag 15 december 2011

Kommentarisar och frågor

Anonym som vill söka: Det finns längst uppe i vänstra hörnet, på bloggerlisten liksom. Fast jag tycker det funkar bäst att googla typ "Smaljeansen Tumblr" (ja - jag får ofta googla själv för att hitta i min egen blogg hehe).

Sofie B: Jag tycker absolut att du ska sträva efter ett jämnt intag och att du gör av med 2800 tycker jag inte låter konstigt alls så mycket som du tränar. Om du börjar äta mer på vardagarna kommer du automatiskt sluta överäta på helgerna tror jag. Men, med det sagt tycker jag att du också måste fokusera lite på eventuella problem som du skrev om tidigare och chilla lite med viktminskningen. Fokusera på att bli stark istället om du inte kan släppa det helt ett tag. Och jag skulle säga att du tränar för mycket i förhållande till matintaget och i allmänhet. Att känna sig yr och orkeslös är tecken på blodsockerfall att kroppens maskineri inte funkar så bra. Jag kände mig yr ett par gånger i somras under formtoppningen och då var det äta direkt som gällde. För äter inte jag då äter kroppen upp mina muskler istället och mindre muskelmassa = sänkt ämnesomsättning = du kommer vara tvungen att äta ännu mindre för att inte gå upp i vikt! Mao ett helvete. Kram på dig tjejen!

Angående att vara anonym:
Ja, det blir som ni föreslår. Som Egoina gör. Aaah, jag fruktar hur det blir när ni googlar loss ;) *stänger ned gamla bloggen*

Anonym frågar:
Hi Elbe! Do you have any advise what to do to major hunger after exercising? Typically, after a spinning class/running I eat pasta(with meat) & salad, then after that apple, egg & some bread. Afterwards I'm still hungry! Dinner is usually about an hour after the class. The pasta dinner(or whatever I'm eating for dinner) is usually normal size/big. I think this might keeping me from loosing weight. Any advise what to to/what to eat?

Svar: (på svenska eftersom du läser bloggen så att alla kan ta del). Du blir inte i närheten så mätt på mjölmat (pasta) som du blir på protein och fett. Så ät mer kött, fler ägg och lägg till förslagsvis nötter och avokado. Skippa pastan eller byt ut den mot baljväxter (kidneybönor kanske?) eller långsamma kolisar som mättar bra, jag gillar quinoa. Jag håller med om att pastan ska vara boven men äta, det måste du. Jag kan själv sätta i mig enorma portioner efter ett hårt pass!

4 kommentarer:

  1. jag har en liten fråga, jag har precis kommit igång med träningen på gymmet och tanken slog mig att de är ju inte bra att ta schampo varje gång man duschar vad ska man ta då? eftersom som man tränar flera dagar i rad.
    Ha det bäst och super bra blogg!

    SvaraRadera
  2. Hej. På tal om det här med ätstörningar. Jag är livrädd för att gå upp i vikt igen, allt jag tänker på är kost, träning och vikt. Innan har jag varit hälsosam så som jag upplever dig. Men på senaste tiden har det blivit fler och fler hetsätningsattacker och jag spyr då och då. Det började med någon enstaka gång då jag överätit. Idag har jag hetsat lite, men tvingar (och det är sjukt svårt!!!) mig själv att inte spy. Har gjort det 1-3 gånger om dagen i 5 dagar nu och är rädd för att det ska eskalera ännu mer... Vad ska jag ta mig till? Försökt allt, äta ofta och rätt. Räkna kalorier, inte räkna kalorier (man har ju naturlig koll alltid men..) och tillåta mig att äta vad jag vill, vara strikt...

    Vågar inte släppa på detta heller. Går jag upp i vikt igen vet jag inte vad jag gör. Då lägger jag ner allt, orkar inte en gång till. Känner mig så misslyckad och värdelös varje gång jag inte lyckas.

    Hur ska jag bli som du? Haha.. Kanske inte läge att skoja, med lite allvar iofs. Jag vill gå tillbaka dit jag var innan. Tränade, ville ha muskler och åt BRA. Kladdkaka om jag ville liksom, lite godis ibland men krökte aldrig.

    SvaraRadera
  3. Sluta inte blogga! Blogga mer! Du är ju min nya favvoblogg, jag har ju tom börjat med no poo tack vare dig. Du är verkligen en inspiration!

    SvaraRadera
  4. Elbe; Tusen tack för svar, du är bra fin du! :)

    Och jag måste säga att du har helt rätt. Nu har jag ökat till 900 kcal/dag. Det är inte tillräckligt, jag vet att jag borde upp lite mer, men det är ett bra första steg. Nu har jag ätit så i 6 dagar, jag känner mig stark, snygg, och nu är helgen här. Sötsug? Nepp. Sug efter snabbmat? Nepp. Sug efter broccoli och köttgryta? Japp. Härlig känsla! Det som är skönast att slippa är den svullna magen och gaserna som kommer med snabba kolhydrater. :)

    Trevlig helg, kram!

    SvaraRadera