måndag 26 december 2011

Kvarg och sojaprodukter

Köpte Ehrmanns kvarg här i hemstaden, en ny erfarenhet för mig och den var faktiskt i stil med ICAs, gräddigare och mindre sträv. Sen blev det lite sojamjölk också - jag tycker att det är grymt gott i kaffet med den där nötiga smaken. Samtidigt har jag inte så mycket kunskap om sojaprodukter, jag vet att de är omdebatterade så jag måste nog läsa på och ta ställning. Proteinprocenten är ju bra också...

Snart dags för ett gymbesök! Ska bli riktigt kul att kolla in ett nytt ställe.

4 kommentarer:

  1. Åh jag älskar den sojamjölken, galet gott till gröt & i smoothies också! :)

    SvaraRadera
  2. http://www.body.se/artiklar/kost/20040927/sojaprotein-van-eller-fiende

    SvaraRadera
  3. jag är laktosintolerant, och fick reda på detta för ca ett år sedan. Då var sojamjölk något otroligt för mig - lite kolhydrater, supergott, högt protein värde, vad fan kunde gå fel liksom?

    Men om man läser på lite, och kollar mer på vad SOJA faktiskt är och vad det innehåller (utav kemikalier, besprutning etc) så är det inte så jävla nice för kroppen alltså.

    Jag vill veta vad jag stoppar i mig, och helst ska det vara ekologiskt och färskt. Du borde se filmen food.inc där förklarar dem en del om soja och majs. Jag ska avsluta med något som en man sa till mig häromdagen när jag var och handlade i en eko-affär här i närheten: Helt naturliga sojabönor, utan några spår av kemikalier hittade man enbart på ett far far away ställe långt inne i Serbien - efter att ha letat i hela världen!!

    nu vet jag ju inte hur mycket av detta som är sant, men det finns en viss sanning i det. soja växer som ogräs och sprider därmed med sig kemikalierna.

    SvaraRadera
  4. Hampus: Intressant artikel. Men det var främst det Natati skrev om som jag syftade på.

    Natati: Otroligt intressant. Suck att det är så :(

    SvaraRadera