onsdag 14 december 2011

Snabbast ökande mattrender enligt Google



Det här söker vi på:


1. LCHF
2. LCHF recept
3. Linas matkasse
4. Recept.nu
5. Matkasse
6. LCHF frukost
7. Sydafrikanska viner
8. LCHF bröd
9. Vitt vin
10 Onlinepizza

Kör många av er LCHF? Jag antar att man kan säga att jag äter delvis low carb, men den typen av kost - mycket protein, lagom med fett och snålare med kolhydrater har inte riktigt något namn...

11 kommentarer:

  1. Jag körde ren LCHF ett tag, men saknade grovt bröd och frukt alldeles för mycket... Äter som du ungefär. Jag undviker rent socker och snabba kolhydrater. Äter fullkornsris/bulgur eller bröd till lunch men ingenting till middag. Det funkar kanon för mig, mår bättre, har mindre ont i magen och känner mig smidigare i kroppen. Kolhydrater binder ju mycket vätska som gör att man väger mer...
    Dock har jag svårt att se varför man inte kan äta frukt och rotfrukter om man är normalviktig... Livet handlar inte om förbud utan om njutning med sunt förnuft!

    SvaraRadera
  2. jag försöker äta enligt LCHF, men i perioder då jag tränar mer än "vanligt" ökar jag kolhydraterna lite. =)

    SvaraRadera
  3. Äter som du ungefär. Väljer bra, långsamma kolhydrater till frukost och lunch. Sen försöker jag minimera intaget av kolhydrater men är inte så strikt. Känner jag för en macka på kvällen så tar jag en.

    SvaraRadera
  4. Har ätit som du men har för någon månad sen fått börja med långsamma kolhydrater( oftast bönor) även till middag då vikten rasade.

    SvaraRadera
  5. Nope, ingen LCHF her. Men ja, lite mindre carbs og mer protein uten at det er veldig gjennomført eller strikt på noen måte. Balanse, det min vei:))
    Siri

    SvaraRadera
  6. Jag åt lchf strikt i 9 månader för att tappa alla mina extra kilon. Men nu när vikten har stabiliserat sig så brukar jag unna mig lite gott på helgerna. Mitt mål är att hitta en balans där det funkar för mig, antar att din variant skulle vara ett alternativ, är dock lite rädd då kolisarna gör mig så kopiöst hungrig. Medans jag på lchf känner mig mätt o nöjd, och jag vet att jag INTE vill ha tillbaka mina 35 överviktskilon. // K

    SvaraRadera
  7. Nä, inte lchf, men många low carb.recept kommer kanske därifrån? Gillar det "nya" lchq, low carb high quality (på fettet, antar jag). Hellre avokado och godsaker än bacon och vispgrädde i kaffet (inte bacon i kaffet, då...)

    SvaraRadera
  8. Nej, inte jag heller. Om man nu måste kalla det man äter på nåt visst sätt (förutom mat) så brukar jag säga lcgf. Low carb good fat. Jag äter fett, men satsar på, i mitt tycke, bättre källor än just bacon, margarin och ost. Nötter, avocado och oliver tex. Är nyfiken på det "nya" lchq, det låter som nåt för oss :-)

    SvaraRadera
  9. Det du (och många av oss som tränar) äter brukar väl kallas "fitnessdiet"? Det är vad jag alltid har trott iaf. LCHF tycker jag låter som blää. Jag älskar sött, inte fett, tyvärr. Det bästa är ju iofs kombon fett och snabba carbs typ nybakat bröd med smör och ost, eller croissants.

    Det Helena E beskriver ovan, LCHQ, är ju Pauluns sätt att tjäna pengar på sånt som tex Elbe eller Olga publicerar i sina bloggar. Kudos till honom, han har ju rätt och kan han hjälpa fler att må bättre genom att äta bra så varför inte.

    SvaraRadera
  10. Jag ska skriva ett inlägg om LCHQ snart... jag kan inte riktigt bestämma mig att jag är sur över att Paulun 'snott' något som funnits länge eller lycklig över att det blir något välkänt :) AnnaPanna: Jepp fitnessdiet kommer närmast det har du rätt i.

    SvaraRadera
  11. Jag äter lågkolhydratkost sedan 4,5 år tillbaka med olika fokus i perioder. Vissa perioder äter jag mer protein och i andra mer fett :)

    SvaraRadera