måndag 2 januari 2012

Dagens kost

Dagens lunch. Vilken underbar grön färg va?

Frukost:
äggröra på ett gäng vitor och en gula + minimjölk (krämigt!), en bit 10%-ig ost och skivad banan till (grym smakkombo!) Kaffe med röd mjölk (fanns bara det)

Lunch: Tonfiskröra (tonfisk, lättkvarg, ett hackat ägg, fisk- och skaldjurskrydda) med en stor sallad till samt 1/2 avokado, mineralvatten

Mellanmål: En proteinlatte samt ett päron

Middag: Köttfärsbiffar (1,5) med blomkålsris och sås på lättkvarg, sallad till

Kvällsmål (efter magpasset): 1/2 portion proteinpulver med minimjölk (typ kräm) med några mandlar, grönt chaite, lite lightjulmust

Jag har gjort en massa köttfärsbiffar samt flera portioner kållåda som jag har i frysen, även kokat några portioner blomkålsris. Resten av maten lagar jag på studs.

5 kommentarer:

  1. Nyfiken i en strut: Hur ligger du i kalorier nu (om du har koll)? Ser lite ut, och lite kolhydrater, försöker du loosa lite igen eller är det fortfarande byggar-kost, så att säga?

    Testade den där magcirkeln btw, jobbig... Orkade två varv och då tog jag verkligen ut mig. Stark mage känns LÅNGT bort!

    SvaraRadera
  2. Beata: Nepp inget loosande här inte :) Men kanske inte så mycket superbyggande så här på slutet - mer fine tuning! 

    Jag har ätit rätt mkt dåliga carbs och socker nu över jul med lite magproblem och sockersug som följd så jag vill utesluta spannmål och sånt nu för att hitta tillbaka. Så lägger jag till sånt igen (typ havregryn och dinkelmjöl mm) då allt känns fint i magen! Men visst får man jobba upp kalorierna, jag brassar på med ägg, avokado och mandlar så jag landade på 2000 igår och där kommer jag nog ligga. 

    Magcirkeln brände för mig men jag orkade tre - jag ligger ju sisådär ett år före dig vad gäller post partum och bara för ett halvår sen kände jag att fogarna började bli redo för vissa magövningar som jag tidigare inte klarat, sidoplanka med höftlyft t.ex. Jag har fortfarande svårt att hålla ned ländryggen ibland
    också. Det kommer ska du se :) Du är bra mycket starkare i magen än vad jag var för ett år sen, I'm sure :)

    SvaraRadera
  3. Tack för svar, låter klokt, lite "avgiftning". Visst är det skönt när man kommer in i rutinerna igen, det trodde jag aldrig att jag skulle säga... Jag har definitivt blivit starkare men ibland blir jag förvånad över att jag inte kan mer - tror att jag är som alla ni übervältränade människor och sen inser jag att jag ligger en bra bit efter. Tur att jag bara tävlar mot mig själv, för den tävlingen vinner jag dagligen :-)

    SvaraRadera
  4. Kostdagsboksinläggen är undervärderade. Jag ÄLSKAR dessa inlägg med tips och idéer! Tack :-)

    SvaraRadera
  5. Lotta: Jamen visst är det intressant, jag skulle själv vilja läsa mer exakt vad folk äter :)

    SvaraRadera