onsdag 25 januari 2012

Mjukis + java

Det blev en smoothie till frukost idag, en av tidernas bästa uppfinningar, denna allt i ett-dryck! Ananas, jordgubbar, mjölk, lättkesella och vaniljprotein. En näve mandlar till och kaffe förstås (också en bra uppfinning) - good to go!

5 kommentarer:

  1. Låter jättesmaskigt! Ville bara säga att jag blivit jätteinspirerad av din blogg att börja styrketräna. Trodde precis som många andra att styrketräning innebär att man automatiskt blir ett muskelberg, men har förstått att det inte är sant nu. I torsdags var jag på prova-på gång på gymmet och idag ska jag skaffa medlemskap och börja på riktigt, känner mig så sjukt peppad! Tack!

    SvaraRadera
  2. Jag skulle uppskatta svar på en fundering jag har. Väldigt mycket.

    Jag är en mycket aktiv tjej. Tränar crossfit ca 4ggr i veckan och styrketränar som komplement (vill bygga) ca 3ggr i veckan. Och träningen är i princip aldrig några problem att finna motivation till. Den är rolig, härlig, jobbig och en del av vardagen och mitt liv.

    Men kosten.. Alltså jag är normalviktig. Har förhållandevis bra fysik pga träningen. Har dock inga magrutor, rätt ordentliga lår och kärlekshandtag. Är större än många av mina tjejkompisar. Varken tjock eller smal. Och kosten må vara den viktigaste delen. Som den crossfitare jag är har jag snusat lite på paleo (stenålderskost).

    Tillägger att jag äter hälsosamt, kesella, keso, hembakat bröd (om ens ngt), fullkorn, havregrynsgröt and so on. Ja det slinker ner något då och då (no big deal i jämförelse med hur mkt mer bra val jag gör).

    Nu är jag dock inte bara crossfitare, jag är dessutom fd bulimiker. Och detta präglar hela mitt väsen, trots att jag inte vill. Maten har varit OTROLIGT laddad under 2011. Jag bestämde mig i december för att det skulle vara nog. Och att ha mer liberal syn på mat och till varje pris slå tillbaka mot monstret (som visar sig i olika skepnad och olika tillfällen). Så fort jag försöker ändra på kosten, tex äta mer paleo eller dra ner på något kommer ångest. Regler och begränsningar var en stor del av sjukdomen och ledde till hetsätning.. Och efterföljande kompensation.

    Men jag VILL ju kunna ändra något. Jag vill kunna reglera kosten för att maximera resultaten men jag har svårt för hur jag ska förhålla mig till det. Så hur ska jag göra? Efter två dagar med försök till paleo kom ångesten upp och jag stod på kanten till mitt gamla beteende. Så idag blev det min älskade kesella till frukost.

    Vad ska jag göra? Hur tänker du kring detta?

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Mmm, høres ut som en perfekt start på dagen. God onsdag:D
    Siri

    SvaraRadera
  4. En frulle helt i min smak! Just nu har jag dock snöat in på bovetegröt med hallon och mango... Gott det med.

    SvaraRadera