torsdag 5 januari 2012

Onsdag: Träningsvärk, blomkålsplättar och roligt jobb

Hej vänner! Idag blir det i alla fall en vilodag - jag känner av gårdagens ViPR-pass ;)

Jag har fyllt i gårdagens kost och bakdaterat inlägget så det hamnar rätt, så scrolla ned om ni vill läsa det. Jag har också tagit mig tid att svara på några kommentarer så om ni frågat något, kika tillbaka!

Till lunch gjorde jag mina blomkålsplättar, bytte ut 50g mot broccoli också samt strök en äggula för ännu bättre proteinvärde. Supergott! Men ganska energifattigt - det betyder att man får äta som en häst av dem om man vill få i sig tillräckligt men det är perfekt för er som försöker begränsa energiintaget: de mättar med få kcals.

Jag blir ofta lyrisk över alla dessa maträtter som faktiskt är både goda OCH nyttiga - något jag tidigare trodde var omöjligt. Jag hoppas att jag kan förmedla den här vetskapen till er, jag blir alltid lika glad då jag läser att ni provat något av mina recept och älskat det. Ni måste prova att skapa egna också, det finns en hel värld där ute av hälsosam mat som väntar på att upptäckas.

Asså kolla vilka skönheter: Proppade med nyttiga vintergrönsaker som dessutom är billiga den här tiden på året. Massor av protein och smak. Full pott!

Nu ska jag sörpla i mig en proteinlatte och jobba - bara för att det är så kul ;) Kram!

4 kommentarer:

  1. Spännande recept!

    SvaraRadera
  2. Jag sparar dina inlägg med spännande recept och skriver ut dem. har en stor tjock svart bok där jag klistrar in recept jag vill prova, sen skriver jag till när jag testat de vad jag tyckte och vilka modifieringar man kan göra. Så jag älskar att du lägger upp massa nyttiga recept. Maten blir så mycket godare när man vet att den dessutom gör under för ens hälsa :)

    SvaraRadera
  3. Fast visste du att äggulan får bättre proteinvärde om du använder både gulan och vitan? och att det finns massvis med nyttigheter i gulan?

    SvaraRadera
  4. ägget får bättre näringsvärde menar jag alltså! ingen poäng med att slänga bort så bra näring som finns i gulan. Jag tror det mer är en slags "fitnessmyt"/fobi som hängt kvar.

    SvaraRadera