torsdag 5 januari 2012

When the going gets tough

Prövningar, mina vänner. Mr hade lite av en krävande dag idag så han gjorde som många gör - unnade sig något gott. Han köpte med en stor bytta kvalitetsglass med nougatsmak OCH en chokladkaka. Den sistnämnda är uppäten (jag var i köket och lagade god mat så det funkade - jag pussade bort några smulor). Glassen däremot, frågade min käraste nyss försynt om var och när den fick konsumeras. För, jag må ha många goda och nyttiga desserter på lager men så här under en sockerdetox är jag inte att leka med. Det finns mycket crap som jag gladeligen avstår från men glass gjord på bra råvaror, det är fint det. Jag är även svag för hemgjord kola - det finns liksom inget substitut, äter det hellre sällan och njuter!

Jag är nöjd med min livsstil och gillar maten jag äter men det betyder absolut inte att jag varken helt slutat tycka om eller äta sånt.

Jag är 100% säker på att jag inte kommer att smaka glassen, men jag föredrar ändå att han inte intar den i soffan bredvid mig :) Så nu sitter jag här ensam och äter kesellaglass på lingon och kokos istället, det funkar : )

Ni andra health junkies - är ni helt omvända eller har ni kvar era guilty pleasures?

8 kommentarer:

  1. Kvar!

    Och helt raderade blir de väl aldrig. Eller? Jag tänker mig bara en väldigt mycket bättre balans. Och att det är JAG som väljer, inte den dåliga dagen, stressklumpen i magen, tröttheten från vak-natten, pms-monstret eller bara-för-att-vara-social-tanken. You know?

    SvaraRadera
  2. KVAR.
    Tänkte försöka vara utan godis (loveit) i en månad. Från 2 Januari till 2 februari. Misslyckades. Både igår och idag.. Vill verkligen göra ett helhjärtat försök nu, så lär väl försöka igen. Säker från imorgon och framåt. Peppar! Försöker att inte se det som ett misslyckande dock, mer att jag lär mig när det dära sötsuget smyger sig så jag kan äta något annat mättande så det försvinner. Har all kunskap jag behöver men godis är ju så gott! åh.

    SvaraRadera
  3. Visst finns vissa kvar. Och kryper fram mer när jag inte kan träna och som nu, under tentaplugg. Det är inte alltid jag lyckas stå emot, faller dock allt mindre för frestelsen, men jag jobbar med att inte må dåligt om det någon gång blir att jag äter det.

    SvaraRadera
  4. Kvar som bara den. Men jag har i alla fall slutat vräka i mig när jag passar på. det har börjat bli oftare man faller dit, men i betydligt mindre mängd. så nu ska man väl lyckas minska tillfällena igen men behålla den lilla mängden av godis eller glass. Turkisk peppar och mörk choklad är min last.

    Försöker tänka att man inte ska förbjuda massa saker, för då börjar man istället fokusera på det. Bättre att fokusera på vad man kan göra/äta istället. när jag blir sugen på choklad tar jag en kopp kaffe och några mandlar istället.

    MEn jag vet inte om jag egentligen ska känna mig träffad av "ni health junkies" ;)

    SvaraRadera
  5. Det finns alltid en liten röst som ropar fett och carbs! fett och carbs! Men jag märker att den är så mycket tystare när jag äter min fem mål om dagen med bra grejer. Det är lättare att stå emot nu än för många år sedan när viktkontoll endast innebar att äta lite, lite. Nu har jag ätit bra såpass länge att det är konstigt att smälla i mig kakor/glass/godis när övriga gör det. Men det blir ju något mer crap-likt varje vecka utan några kval alls. Jag gillar min livsstil. Det är ju ett bra liv det handlar om, med mestadels bra mat som är bra för kroppen och hälsan. Jag kan med glädje se på när min Mr äter kakor och bullar och glass och nöja mig med proteinfluff.

    SvaraRadera
  6. Visst finns det kvar & jag väljer tillfällena med omsorg och gott samvete! Jag vill kunna njuta av livets goda. Samtidigt känner jag mig stark & stolt när jag ser andra "frossa" utan att känna sug .. =)

    SvaraRadera
  7. Visst finns suget kvar. Igår var jag riktigt sugen och vid butiken upptäckte jag att Marabou hade en ny smak med saltlakrits... Choklad och saltlakrits är ju klara favoriter så detta måste ju vara galet gott! Kanske nån av er har smakat den? Nåja, jag åkte hem utan i alla fall. =)
    /Hanna

    SvaraRadera
  8. Kvar! Jag är som beatatjata ovan. Det jag har svårast att stå emot, och som jag kan längta efter när vardagen är tung, är chokladglass. Med chokladbitar och kolasås i. Mm.. lördag imorgon, väl? ;)

    SvaraRadera