söndag 26 februari 2012

Junkie, rookie och couchie!

Vi snackar ju tre program nu när vi ska börja springa och eftersom två av dem är nybörjarprogram kan det bli lite förvirrande. Så jag har döpt dem; junkie och rookie behöver väl ingen närmare förklaring men couchie kom jag på då jag satt och kollade på olika nybörjarprogram och ett hette "From the couch to 5K". Det slutade med att jag inte använde det programmet men jag gillade tanken - BAM ni bara reser er från soffläget och ut genom dörren, YEAH! Ta det alltså inte som någon förolämpning eller antydan till lättja - för det är ju faktiskt ni som kommer genomföra den största bedriften.

Jag lägger ut programmen på Facebook-sidan så att ni alltid vet var de finns! EDIT: Okej jag vet inte hur man lägger ut PDF:er på en fanpage. Någon?

Har ni några frågor om programmen?

När det står så här: "3x3/2 löpning/gång" betyder det "3 minuter löpning, 2 minuter gång. Upprepa 3 ggr."

Jag kommer alltså börja den 1:a mars, på torsdag, med junkie-programmet som ni hittar här.

De andra två programmen börjar på en måndag på papperet. Men jag föreslår därför att ni som är rookies och couchies kör ett provpass på torsdag, fredag eller lördag (1-3 mars).

Där testar du lite formen, dojjorna, farten, omgivningarna, känslan. Särskilt ni som inte sprungit så mycket. Kan vara bra att märka till exempel att ni behöver ha ett hårspänne till luggen, att det är för isigt i skogen ännu eller att det funkar bäst med andra hörlurar till mobilen. Okej?

Hoppas att ni gjort er helgläxa och inventerat löpargarderoben!

2 kommentarer:

  1. 1) vad otroligt duktig och hjälpsam du är! vilket jobb!

    2) för mig som ändå orkar springa i 30 min i sträck (ja, very slow) ska jag ändå köra på att gå 15 min etc från början? vad är fördelen? kommer det öka sannolikheten att jag kommer fortsätta göra det (alltså sticka ut) för att det finns ett program att följa eller är de för de som inte orkar/är vana att springa under en längre stund än 15 min från början?

    ...jag tänker alltså på rookie-passet.

    /K

    SvaraRadera
  2. Jag tänkte testa första dagen på couchies passet idag. Tror det kan vara för "lätt" så tänkte testa det idag sen första dagen på Rookies passet på onsdag och se vilket som blir bäst!

    SvaraRadera